e-Coaching

Coaching vindt in beginsel plaats in de praktijkruimte, maar zal digitaal plaatsvinden als dit nodig is vanwege het coronavirus.

Werkwijze

Via het contactformulier vraag je om een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kost je niets. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken jij en de coach jouw coachvraag. De coach vraagt goed door. Daarna schat de coach in hoeveel sessies je nodig zult hebben. Belangrijk is dat jullie beiden kijken of er een 'klik' is, een basis voor vruchtbare samenwerking. Zo ja, dan spreken jullie een coachtraject af.

Wat je bespreekt tijdens de sessies met je coach wordt vertrouwelijk behandeld.

Jouw coachvraag staat centraal. Je onderzoekt wie jij bent, wat je wilt, wat je kan en wat je gaat doen. Door je een spiegel voor te houden en relevante verbanden te leggen, helpt de coach je helder te krijgen wat werkelijk belangrijk is voor jou. Zo kan je de rode draad vinden en tot de kern komen. Afhankelijk van je coachbehoefte komen je drijfveren, voorkeuren, kwaliteiten, belemmeringen, valkuilen en patronen aan bod. Dat maakt de weg vrij om te denken in oplossingen die bij jou passen. Desgewenst werk je aan je competenties en vaardigheden.

Over het algemeen vinden je sessies eens in de twee tot drie weken plaats. In de tussentijd ga je zelf aan de slag met behapbare, prikkelende thuisopdrachten. Deze versterken je ontwikkelproces.

Je wordt op maat begeleid. De coach zet technieken en instrumenten in die jouw zelfinzicht versterken. Ze geven je handvatten voor zelfsturing en effectief gedrag. Tussen de sessies door word je begeleid via de email.

Hieronder vind je een greep uit de methoden en instrumenten waaruit jouw coach kan putten.

Wil je weten hoe Profcoaching jij & ik omgaat met jouw privacy zodra je gebruik gaat maken van diensten? Je kunt het privacybeleid (van toepassing op de intake en coaching) opvragen via het contactformulier.


Kernkwadranten
Oplossingsgericht coachen
Verbindende communicatie/Geweldloze communicatie
Timemanagement
Communicatieleer: assertiviteit, transparant communiceren, luisteren, feedback geven, conflicthantering
Persoonlijk leiderschap
Transactionele Analyse
Werken aan belemmerende gedachten en overtuigingen (RET)
Harvard onderhandelen (principieel onderhandelen)
Mediationtechnieken
Systemisch werken (familie-opstellingen, organisatie-opstellingen, etc.)
Biografisch werken
NLP-oefeningen (o.a. Logische Niveaus)
Het Enneagram
Management Drives
Kwaliteiten-, competenties- en valkuilenonderzoek
Elementenvierhoek (Adriaan Hoogendijk)
Talenten Motivatie Analyse (TMA)
Competentietest, 90/180/360 graden feedback, Performance Matrix
Beroepskeuze- en interessetest
Competentie Ontwikkel Plan
SWOT, STAR, GROW
Wandelcoachen