De coach

Mijn naam is Leonie Können, SPHBO-registercoach, gediplomeerd Life- en loopbaancoach (NOBCO*/EQA** geaccrediteerde Post-HBO opleiding op Practitioner niveau, erkend door het CPION) en gecertificeerd TMA-professional***. Ik ben allround coach bij Profcoaching jij & ik. Dat wil zeggen dat je voor zowel persoonlijke als loopbaancoaching bij mij terecht kunt.

Werkterrein

Coaching van volwassenen en jong-volwassenen is mijn werkterrein en passie. Ik begeleid mensen uit allerlei sectoren en van verschillende opleidingsniveaus, van MBO tot hoogopgeleiden en leidinggevenden.

Achtergrond

Aan de Universiteit Utrecht ben ik cum laude afgestudeerd als meester in de rechten. Vervolgens heb ik lange tijd in de bestuursrechtspraak gewerkt, onder meer bij de Raad van State. Na verloop van tijd ontdekte ik hoe geweldig ik het vind om mensen te begeleiden naar professionele en persoonlijke groei en bloei. Daarom heb ik besloten om mijzelf bij te scholen tot professioneel coach.

Jarenlang heb ik met veel plezier juristen gecoacht, opgeleid en aangestuurd. Als co-trainer en studiecoach heb ik toekomstige coaches opgeleid op een erkende registeropleiding tot professioneel coach. Alweer een aantal jaren voer ik mijn eigen coachpraktijk in Dordrecht. Daar werk ik met volwassenen van diverse leeftijden en met diverse achtergronden. Ook ben ik docent Communicatieve Vaardigheden bij een hogeschool.

Coachstijl

Coachees ervaren mij als betrokken, rustig en warm, analytisch en doortastend. Humor en empathie combineer ik met een positieve, oplossingsgerichte aanpak. Daarnaast heb ik een flinke dosis levenservaring tot mijn beschikking. Ik schuw de diepgang niet en leg vlot relevante verbanden. Als dat nodig is daag ik je uit en stimuleer ik je om de complexiteit van je redeneringen terug te brengen tot de essentie. Verder ben ik nuchter en praktisch ingesteld. Dat betekent dat ik je zal prikkelen om tot actie over te gaan en je doelstellingen te verwezenlijken.

Om coaching tot een succes te maken heb je de wil nodig om tot zelfonderzoek over te gaan. Ook is jouw inzet nodig om jouw eigen keuzes te maken en in actie te komen. Van mij mag je verwachten dat ik gesprekstechnieken toepas en moderne werkvormen aanreik om dit proces effectief te kunnen doorlopen. Mijn inbreng is erop gericht jou te laten ontdekken hoe jij jezelf, ook na afloop van het coachtraject, verder kunt helpen.

*     Nederlandse Orde van Beroepscoaches
**    European Quality Award
***   Talenten Motivatie Analyse: een gefundeerde methode om drijfveren, talenten en competentiepotentieel in kaart te brengen.