Tien misverstanden over coaching. Deel 2.

Je leest het tweede deel van het blog Tien misverstanden over coaching.

6. Coaching is overbodig als je goede vrienden hebt.

Contact met een goede vriend (of liefdevol familielid) is goud waard. Maar vrienden zijn niet belangeloos: ze willen de relatie met jou niet op het spel zetten. Dat maakt dat vrienden je minder zullen confronteren of een spiegel voorhouden. Juist omdat een coach een buitenstaander is, confronteert je coach jou wel. Bijvoorbeeld met je valkuilen, het effect van je gedrag op jou en anderen, of de gevolgen van belemmerende overtuigingen. De waarneming van je coach is niet gekleurd door vriendschappelijke gevoelens en privéopvattingen over jou, en daardoor verhelderend. Daarnaast beschikt de professionele coach over technieken die jou uitdagen om buiten je comfortzone te treden, en af te rekenen met weerstand in jezelf die jouw coachdoel in de weg staat.

7. Bij mijn coach kan ik terecht voor goed advies.

Het lijkt zo fijn: achterover leunen en de oplossing in de schoot geworpen krijgen. De ‘gouden oplossing’ bestaat echter niet, een magische succesformule evenmin. Advisering is geen antwoord op je coachvraag. De reden is simpel: de oplossing moet bij jou passen, anders heb je er op de lange termijn niets aan. Oplossingen zijn duurzaam wanneer ze uit jezelf komen. Je coach zal gesprekken met je voeren en instrumenten aanreiken zodat jij kunt ontdekken wat je wilt en nodig hebt. Aansturing en opgedrongen meningen zouden je zelfredzaamheid alleen maar in de weg staan.

8. Hoe lang coaching duurt is onduidelijk.

Een professionele coach is transparant in het aantal sessies dat nodig is. Hoeveel sessies je nodig hebt hangt af van je coachvraag – en je inzet, natuurlijk. Bij een overzichtelijke en afgebakende coachvraag kan het vlot gaan, en heb je aan enkele sessies voldoende. Maar meestal loop je niet voor niets al een tijdje rond met je coachvraag, en ligt het niet zo eenvoudig. Een coachtraject heeft op de lange termijn alleen maar zin als het goed in elkaar zit. Bij een dieper gewortelde of complexe coachvraag zal eerst tijd ingeruimd worden voor grondig zelfonderzoek, voordat je een actieplan maakt. Zes tot acht sessies zijn dan gebruikelijk.

9. Coaching heeft maar heel kort effect; na een tijdje val je toch weer terug in je oude patroon.

Dit is een veelgehoorde klacht. Je ziet het ook na trainingen wel gebeuren: eerst ga je nog vol goede moed aan de slag, maar na enkele maanden is alles terug bij het oude. Een goede coach stort zich niet meteen op mogelijke oplossingen. Vaak is het essentieel dat je eerst met je coach werkt aan zelfinzicht. Ben je je bewust van je kwaliteiten, valkuilen, talenten en belemmeringen, dan leg je een prachtig fundament voor de beslissingen die je daarna gaat nemen. Die beslissingen passen dan namelijk echt bij jou. Ze gaan dus langer mee. Bij een doorwrocht coachtraject kom je vervolgens daadwerkelijk in actie; door het dóen maak je je de veranderingen eigen. Je creëert nieuwe gewoonten, zodat ze beklijven na afloop van de coaching.

10. Coaching is relaxt.

Coaching is niet zelden een intensief proces, waarin je je open stelt, je gedachten, gevoelens en behoeften onder de loep neemt, en daadwerkelijk aan de slag gaat met je nieuwe inzichten. Bij tijd en wijle is dat hard werken. Vooral krachtige overtuigingen die je al lange tijd bij je draagt, kunnen je hardnekkig van je coachdoel afhouden. Gelukkig staat daar een heleboel positiviteit tegenover. Het geeft voldoening te ontdekken wie je bent, wat je wilt en kunt, en welke koers je gaat varen. Durf je de confrontatie aan en maak je werk van je coachtraject, dan is de beloning groot: je (her-)pakt de regie over je eigen leven of loopbaan.

Copyright Leonie Können, 14/7/2017, Profcoaching jij & ik